top of page
Zoeken

Kruipen, klimmen, klauteren en ontdekken.

Bijgewerkt op: 13 jul. 2023

Otis en ik gingen zondagochtend naar het eerste bewegingslesje. Ik liet hem voor de start van de les nog een uurtje slapen zodat hij goed uitgerust kon starten. Normaal gezien begint zijn voormiddagdutje rond het startuur van de les, maar gelukkig was hij die ochtend vroeg wakker en kwam dat uurtje slaap goed uit! Hierdoor was hij vrolijk en energiek genoeg om te gaan ontdekken.


We werden warm ontvangen en de ruimte zag er heel uitnodigend uit. Otis was in het begin een beetje onwennig en verlegen en wou enkel op mama klimmen. Maar dat was helemaal prima. ‘Alles mag en niets moet’!

We startten met een beetje theorie. De focus van de les lag op (beginnend) kruipen, klimmen en klauteren voor de tummy’s (kindjes van 8-16 maanden). We waren met een groepje van 5 baby’s en kregen al meteen heel wat info en tips mee. Ondertussen konden de kindjes al wat rondkijken en wennen. Daarna gingen we aan de slag.


Heel de ruimte was voorzien voor (beginnende) kruipertjes: sensorische materialen, verschillende lage parcours, een kruiptunnel, spiegels, trapjes uit zachte materialen,… Otis was heel enthousiast en kroop meteen naar de sensorische balletjes, die bleken ook een goede motivatie te zijn om alles te gaan ontdekken.

Ik legde de balletjes in, op of onder hindernissen en hij volgde met plezier! Voor een ontdekker zoals hij, is dat echt de max! Hij kroop onder bruggetjes door, klom op trapjes, trok zich overal aan recht,… Ik kon hem alleen niet motiveren om door de kruiptunnel te gaan, dat vond hij nog wat eng. Misschien iets voor volgende keer?


Bo gaf elk gezin wat tips op maat voor hun kindje. Ze nam haar tijd om op vragen te antwoorden en deed oefeningen voor. Ik kreeg voor Otis wat tips om het zijwaarts stappen nog wat meer te oefenen. Ik ben benieuwd wanneer hij zijn eerste stapjes gaat zetten. Maar ze vertelde dat kindjes veel kruipuren nodig hebben voordat ze gaan beginnen stappen. Deze stap is superbelangrijk voor hun ontwikkeling en moeten we zeker niet gaan rushen. Ze maakte wat ruimte vrij aan de spiegelwand zodat Otis daar al staand en stappend wat kon gaan ontdekken. Dit bleek een hit te zijn want hij vond het heel grappig om naar zichzelf te kijken.

Otis is een echte ontdekker en wil alles gezien hebben, hij kroop echt naar óveral. Voor hem was dit echt fan-tas-tisch. Voor mij iets minder want wie mocht er achter dat chareltje lopen? Ik natuurlijk. Mama had haar workout voor die dag dan ook weer achter de rug.


We eindigden de les met zeepbelletjes en vrolijke, bewonderende kreetjes van al die lieve baby’s. Wat een mooie afsluiter! Nadien kregen ze allemaal nog een koekje en kregen we ruim de tijd om nog een luier te verschonen en onze spullen bij elkaar te zoeken. Je mag daar trouwens gebruik maken van luiers, doekjes en productjes van Naïf. Superfijn!


De les duurde een uurtje en dat lijkt me ideaal. Voor Otis mocht het wel nog een beetje langer duren, maar voor de gemiddelde baby is een uur echt meer dan voldoende. Kindjes worden echt uitgedaagd en worden dan ook snel moe. Onderweg naar huis was Otis heel rustig en eenmaal thuis, deed hij een lange dut van twee uur. Zalig! Wij hebben alvast zin in de volgende les!
52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page